Susu Ilham – Susu Pertama Di Dunia Mengandungi Terapi Al-Quran

Tercari-Cari Makanan Tambahan Untuk Anak Menjadi Anak Soleh dan Terpelihara, Tapi Tak Pernah jumpa di Farmasi atau di Kedai? Berita baik untuk ibubapa! Kini muncul Susu Penuh Krim Ilham – Diperkaya dengan Badam + Kurma + Kismis & mengandungi Terapi Bacaan 30 Juzuk Al-Quran


Semua ibubapa sedia maklum, dengan pengaruh dan bimbingan yang baik akan memberi kesan yang baik kepada anak juga. Sebab itulah tuan-puan/ibubapa perlu baca apa yang saya ingin kongsikan seterusnya…..

Apakah Susu Penuh Krim Ilham?

Susu Penuh Krim Ilham ialah susu yang dirumus istimewa dengan kaedah pengilangan secara islamik  dan menitik beratkan aspek kebersihan dan halal. Ianya diperkaya dengan khasiat badam, kurma dan kismis yang membantu pembesaran kanak-kanak dengan lebih sempurna. Kelebihan yang paling unggul berbanding susu krim di pasaran kini ialah, ianya dilengkapkan dengan Terapi 30 Juzuk Al-Quran. Susu Penuh Krim Ilham sangat sesuai untuk perkembangan yang seimbang dari segi rohani dan jasmani.


 

Klik Sini Untuk Terus Mendapatkan Susu Penuh Krim Ilham


Apa Kata Ibubapa Yang Telah Mendapatkan Susu Ilham Ini Untuk Anak Mereka?

Testimoni 1 : – Puan Siti Shara Yaakob, Pulau Pinang

Alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t dengan ramuan yang dikirimkan Allah melalui hambanya yg terpilih untuk menghasilkan susu ilham susu kedua terbaik selepas susu ibu.Alhamdulillah dengan mengamalkan susu ilham, anak saya semakin pintar dan bijak belajar, dan mudah memahami dan menerima pembelajaran baru. Dulunya sering terkena demam, batok dan selsema tapi alhamdulillah selepas mengamalkan minum susu ilham setiap hari antobodi semakin kuat. Tiada lagi demam,batok dan selesema.Saya juga mengamalkan susu ilham untuk kesihatan seharian..dan menjadi dealer utk negeri pulau pinang.

Feedback positif dan sangat berpuashati daripada semua pelanggan di Pulau Pinang antaranya yang alah pada susu lembu tiada masalah dengan susu ilham, batok dapat dkurangkan selepas minum susu ilham, tiada masalah sembelit, anak yang lembap dlm pelajaran semakin cerdas.

Alhamdulillah semuanya kerana izin Allah s.w.t dan doa juga keikhlasan ibubapa yang ingin terbaik untuk anak2.”

Testimoni 2 : – Puan Ema Hashim, Shah Alam

“Kali pertama Maryam dan Aisyah diberi susu ilham, mereka berdua amat menyukai hinggakan minta dibuat lagi. Kekerapan minum susu ini dua kali ganda daripada susu biasa.

Sebelum ini anak-anak saya mengalami selsema dan kahak yang berpanjangan hingga menyukarkan mereka bernafas dan tidur dengan lena. Dengan izin Allah SWT, setelah mengambil susu ilham, Maryam dan Aisyah telah menunjukkan kesihatan yang lebih baik. Alhamdulillah, tiada lagi kahak dan selsema yang selama ini menyebabkan mereka agak sukar bernafas dalam keadaan selesa. Kini anak-anak saya kelihatan sihat, ceria, cerdas dan aktif.

Khasiat hebat yang dirumus dalam susu Ilham serta penggunaan ayat-ayat suci Al-Quran dan selawat Nabi dalam pemprosessannya amat menyakinkan saya untuk terus mengambil susu ini sebagai minuman harian.

Bukan sahaja anak-anak yang minum susu ini, suami juga mengambilnya setiap pagi sarapan dan sebelum tidur. Saya tidak menyangka sama sekali, suami sekarang tidak berdengkur. Kini susu Ilham menjadi pilihan seisi keluarga”

 

Testimoni 3 : – Puan Siti Noor Zaizie Razak, Subang Jaya

Syifa’ adalah seorang anak yang boleh dikategorikan sebagai lambat bercakap jika dibandingkan dengan abang dan adiknya. Sehingga sekarang dia hanya boleh bercakap hanya3-4 patah perkataan saja, tetapi itupun tidak jelas. Kini Syifa’ telah hampir habis kotak kedua susu Ilham. Beberapa perubahan positif yang telah saya kenalpasti ialah pertama, Syifa’ semakin rajin bercakap walaupun bahasanya masih tidak difahami tp keyakinan beliau ingin bercakap memang ketara, dan mudah mengikut ritma lagu dan didengarnya. Kedua, semakin kurang masalah kembung perutnya, kerana sebelum ini beliau memang ada masalah sembelit. Ketiga, selera makannya semakin bertambah. Sebelum ini, Syifa’ hanya ingin menyusu saja dan beberapa perkara lain seperti lebih ceria, pandai mengadu akan ketidakselesaannya, kurang menangis, faham apa yang disuruh dan mudah tidur malam.

Bagi adiknya pula, juga hampir habis kotak kedua susu ini. Perubahan ketara ialah alahan kulitnya semakin baik, perutnya tidak kembung dan tidak meragam bila waktu tidur malamnya, juga rajin bercakap (bahasa baby la) dan mengikut isyarat-isyarat orang. Perubahan lain seperti bangun tidur ceria, kerana selalunya menangis, dan nampak lebih yakin untuk berdiri.

Jun 2011 – Dan paling best perubahan pada antibodi kedua-dua anak sy. Antibodi mereka untuk melawan jangkitan selsema dan batuk semakin bertambah. Badan mereka semakin kuat termasuk la abangnya juga. Saya amat bersyukur kepada Allah kerana perubahan ini amat melegakan saya, kerana semenjak setahun lepas, bertukar-tukar yang masuk hospital sampaikan suami hampir ‘give up’ dengan keadaan ini. Syifa’ pula ada asthma, jadi apabila dia selsema terlalu mudah untuk dia kena asthma attack dan berjangkit kepada adik dan abangnya. Sekarang ni dengan ikhtiar ILHAM, Alhamdulillah.. semenjak minum 2 bulan lepas, sorang pon anak saya tak ke hospital… walaupun untuk ambil ubat. Sihat semuanya..

6hb Ogos 2011 – Perubahan ketara dari segi selera makan. Nurul Syifa’ mula minum ILHAM pada beratnya 8.5kg (mmg dr baby beratnya susah naik sbb takde selera makan mungkin dek kerana berbagai masalah kesihatan – tak pasti). Beliau lahir dengan berat 3.0kg. Maknanya berat hanya naik 5.5kg dalam masa 2 thn 3 bulan? Sekarang, setelah hampir 4 bulan minum ILHAM beratnya yang terkini hampir 12kg. Wah! Alhamdulillah.. suka sy tengok anak berisi, sihat, ceria dan bijak. Nur Naily pula beratnya sekarang adalah 8.6kg. Ya, seperti berat kakaknya 4 bulan lepas.

Alhamdulillah, saya amat bersyukur ke hadrat Illahi diatas perubahan positif anak-anak saya. Sememangnya semua diatas keizinanNya, menemukan saya dengan susu Ilham. Yakin dengan Allah, kerana hanya Dia tempat kita mengadu senang dan susah, Insyaallah.

.-Kredit ilhamcerdik.com

 

Apakah khasiat Susu Penuh Krim Ilham?

Selain mempunyai komposisi bahan yang sama dengan susu lain di pasaran, Susu Penuh Krim Ilham di perkaya dengan 3 khasiat utama iaitu Khasiat Badam, Khasiat Kismis, Khasiat Buah Kurma dan Terapi Bacaan 30 Juzuk Al-Quran. Juga mengandungi khasiat tambahan Ginkgo Biloba dan  Maca.

 

.susu ilham

Terapi Bacaan 30 Juzuk Al-Quran

Junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w. dan para sahabatnya telah menggunakan Al-Quran dan doa-doa untuk mengubati berbagai macam penyakit, baik disebabkan oleh tukang sihir seperti guna-guna dan lain-lainnya atau disebabkan oleh gangguan jin seperti kerasukan dan penyakit-penyakit aneh lainnya atau terkena gigitan binatang berbisa seperti kala-jengking, ular dan sebagainya. Rasulullah SAW juga menggunakan ayat-ayat Al-Quran dan doa-doa untuk penjagaan dan perlindungan diri.

Konsep rawatan Islam berteraskan Al-Quran tidak boleh disabitkan dengan kajian sains kerana ia berlaku atas dasar mukjizat dari langit. Segala rawatan adalah berkonsepkan doa semata-mata dengan sedikit pengolahan cara seperti menulis ayat-ayat Al-Quran pada pinggan putih yang dilarutkan selepas itu dengan air, membaca ayat-ayat tertentu kemudian ditiup pada air dan juga dengan cara membaca ayat-ayat tertentu sambil mengurut-ngurut tempat yang sakit. Maka penyembuhan itu terjadi bukan kerana ayat-ayat tadi, tapi ia adalah kemaqbulan doa perawat / pesakit daripada Allah s.w.t. Justeru, rawatan yang berkesan adalah hasil dari pengharapan yang tidak berbelah bagi lagi terhadap janji Allah kepada hambaNya yang berdoa.

Penyediaan Susu Ilham menerapkan 30 juzuk Al-Quran dan pelbagai doa / zikir bagi melahirkan pemikiran, perasaan, jiwa dan budi pekerti anak anda terpelihara. Insyallah

 

.susu ilham

Khasiat Badam

 • · Mengurangkan Paras Kolesterol, Merendahkan Risiko Darah Tinggi dan Serangan Jantung
 • · Meredakan Diabetes
 • · Sumber folate untuk Wanita Hamil
 • · Mengurangkan Risiko Berbagai Penyakit


 

.susu ilham

Khasiat Kismis

 • Melindungi Hati.
 • Memperbaiki Sirkulasi (Termasuk Bagi Kondisi Seperti Varicose Veins, Bengkak, Lebam (Bruise) Dan Kabur Pandangan).
 • Melawaskan Pembuangan Air Besar.
 • Memperbaiki Tone Dan Keanjalan Kulit
 • Membantu Pelajar Meningkatkan Memori Dan Hafalan (Tradisi Perubatan Islam).
 • Melawan Bakteria Mulut (Oral Bacteria) Yang Menyebabkan Pereputan Gigi
 • Menguatkan Daya Ingatan
 • Mengubati Penyakit Lupa
 • Mencerdaskan Minda
 • Memutuskan Balgham
 • Membersihkan Hati
 • Mencerahkan Mata


 

.susu ilham

Khasiat Kurma

 • · Mencegah Penyakit Kronik Seperti Jantung & Kencing Manis
 • · Merangsang Dan Memudahkan Kehamilan
 • Kecerdasan Minda Dan Membantu Proses Tumbersaran
 • Membentuk Sifat Penyabar, Bersopan Santun Dan Cerdas Pemikiran
 • Mencegah Serangan Stroke

.

Khasiat Ginkgo Biloba.

 • meningkatkan memori dan untuk mengobati gangguan peredaran darah
 • · meningkatkan fungsi kognitif seperti berfikir, belajar, dan memori

 

.susu ilham

Khasiat Maca

 • mengatasi kehausan dan kehabisan tenaga
 • mengatasi kelemahan minda, daya ingatan dan kelesuan.

.

 

 

 

 

 

 

| Tawaran & Pembelian | Iklan & Media| Testimoni |